警察特考 110 年 四等考試 英文 考古題與詳解

本卷共 50 題,其中 50 題附有本站自撰的逐題詳解。題目與標準答案取自考選部「考畢試題查詢平臺」的公開資料;詳解由本站撰寫並標註出處。本頁列出全部題目與標準答案,並免費試讀前 3 題的詳解;其餘詳解在線上作答時逐題顯示。

▶ 線上作答這一卷(50 題,建議 60 分鐘)

  1. 1Traffic will be _____ through the side streets while the main road is resurfaced.

    1. (A) diverted
    2. (B) evoked
    3. (C) loathed
    4. (D) persisted

    正解:(A)

    逐題詳解(免費試讀)

    ✅ (A) diverted 為「使轉向、使改道」,在此用被動語態表示主幹道重鋪柏油期間,車流被引導改走側街,合乎文意。

    ❌ (B) evoked 為「喚起、引起(回憶或情感)」,受詞通常為抽象感受或記憶,無法用來描述交通車流。

    ❌ (C) loathed 為「厭惡、憎恨」,指心理上的強烈排斥厭惡,與道路施工改道的語境完全無關。

    ❌ (D) persisted 為「堅持、持續」,多作不及物動詞使用,語意與文法皆不符合此處被動句型。

    📚 出處:英文字彙;交通與工程情境常見動詞搭配 traffic is diverted。

  2. 2This brandname bag is made of _____ leather, so it irritates the activists for animal rights.

    1. (A) genesis
    2. (B) genuine
    3. (C) genius
    4. (D) genetic

    正解:(B)

    逐題詳解(免費試讀)

    ✅ (B) genuine 為形容詞「真正的、真品的」,genuine leather 即「真皮」,符合皮包由真皮製成因而激怒動保人士的文意。

    ❌ (A) genesis 為名詞「起源、開端」,詞性不合,且語意無法用來修飾皮革材質。

    ❌ (C) genius 為名詞「天才、天賦」,詞性與語意皆不符,不能用來修飾皮包的皮革。

    ❌ (D) genetic 為形容詞「基因的、遺傳的」,指生物學上的遺傳特徵,不能形容「真皮皮革」。

    📚 出處:英文字彙;商品材質常見形容詞 genuine leather(真皮)。

  3. 3The Nobel Prize is _____ annually for achievements in the fields of physics, chemistry, medicine, literature, peaceand economics.

    1. (A) awarded
    2. (B) rewarded
    3. (C) forwarded
    4. (D) indebted

    正解:(A)

    逐題詳解(免費試讀)

    ✅ (A) awarded 為「頒發、授予」,常用被動語態 be awarded 來表示獎項或榮譽的頒給,符合諾貝爾獎每年頒發之句意。

    ❌ (B) rewarded 為「獎賞、酬謝」,常用結構為 reward sb for sth(因某事回報某人),主詞非獎項名稱。

    ❌ (C) forwarded 為「轉寄、發送」,通常指郵件或訊息的轉交轉寄,不符合頒獎情境。

    ❌ (D) indebted 為形容詞「感激的、負債的」,無法在被動語態中表達授獎之意,文法與語意皆不符。

    📚 出處:英文字彙;獎項授予常見動詞搭配 award a prize。

  4. 4The prices of vegetables and fruits _____ according to the season.

    1. (A) float
    2. (B) forward
    3. (C) fluctuate
    4. (D) facilitate

    正解:(C)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  5. 5The Ganges in India is considered the world’s most _____ river, where the spirit of Goddess Ganga lives and peoplecan wash away their sins.

    1. (A) allergic
    2. (B) corrupted
    3. (C) immune
    4. (D) sacred

    正解:(D)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  6. 6A new study demonstrates how _____ and lack of sleep can have severe impacts on patients with chronic diseases.

    1. (A) fatigue
    2. (B) facility
    3. (C) fluency
    4. (D) freight

    正解:(A)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  7. 7Despite _____ competition, the athlete made a gallant effort to win the first medal of the championships.

    1. (A) fierce
    2. (B) hasty
    3. (C) petite
    4. (D) scarce

    正解:(A)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  8. 8His long experience at the stock market makes him _____ to the department at the bank.

    1. (A) indivisible
    2. (B) individualistic
    3. (C) indispensable
    4. (D) inexplicable

    正解:(C)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  9. 9The mother’s heart beat _____ when she was told about her son’s traffic accident.

    1. (A) illegally
    2. (B) logically
    3. (C) uselessly
    4. (D) violently

    正解:(D)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  10. 10People’s panic continued to _____ as more and more people were infected with the unknown disease.

    1. (A) concern
    2. (B) escalate
    3. (C) interact
    4. (D) refrain

    正解:(B)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  11. 11These two companies decided to _____ their business relationship between them for better cooperation.

    1. (A) intensify
    2. (B) pacify
    3. (C) overtake
    4. (D) acquaint

    正解:(A)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  12. 12The caring doctor always greets his patients with a(n) _____ smile and listens to them.

    1. (A) optional
    2. (B) proficient
    3. (C) eligible
    4. (D) courteous

    正解:(D)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  13. 13Puppies need something to _____ on when they begin teething so that their teeth can develop healthily.

    1. (A) pebble
    2. (B) nibble
    3. (C) bubble
    4. (D) gobble

    正解:(B)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  14. 14Traveling alone in Europe was a _____ experience for Eric; it changed his life and the way he saw himself.

    1. (A) transformative
    2. (B) confidential
    3. (C) submissive
    4. (D) premature

    正解:(A)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  15. 15The number of homeless people is _____ due to the continuing economic downturn.

    1. (A) dissolving
    2. (B) flicking
    3. (C) surging
    4. (D) declining

    正解:(C)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  16. 16In _____ of St. Patrick’s Day, many restaurants will offer green food or drinks, or even ask their staff to dress ingreen.

    1. (A) terms
    2. (B) place
    3. (C) honor
    4. (D) lieu

    正解:(C)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  17. 17You will get nowhere if you do nothing but _____ everyone around you all the time.

    1. (A) criticize
    2. (B) praise
    3. (C) encourage
    4. (D) undertake

    正解:(A)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  18. 18James was under the weather this morning, so he went to a(n) _____ downtown.

    1. (A) agency
    2. (B) clinic
    3. (C) department
    4. (D) concert

    正解:(B)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  19. 19In the aftermath of the volcanic _____, the authorities raised the volcanic alert level to four.

    1. (A) eruption
    2. (B) evolution
    3. (C) execution
    4. (D) expedition

    正解:(A)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  20. 20Due to the pandemic of COVID-19, people should now be well aware of the ways to avoid getting _____ diseases.

    1. (A) curable
    2. (B) conventional
    3. (C) considerable
    4. (D) contagious

    正解:(D)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  21. 21All applicants for this position are supposed to submit their _____ to the personnel office by next Monday.

    1. (A) emporia
    2. (B) ensembles
    3. (C) consignments
    4. (D) credentials

    正解:(D)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  22. 22Teddy is a _____ person; he always has his own way and seldom takes others’ advice.

    1. (A) modest
    2. (B) stubborn
    3. (C) reliable
    4. (D) sincere

    正解:(B)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  23. 23The audience is required to keep absolutely silent while the band is _____ on stage.

    1. (A) boycotting
    2. (B) graduating
    3. (C) performing
    4. (D) scratching

    正解:(C)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  24. 24If you like writing long stories very much, you may consider being a(n) _____ as your profession.

    1. (A) accountant
    2. (B) performer
    3. (C) novelist
    4. (D) illustrator

    正解:(C)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  25. 25Before making any decisions, one should _____ out all possibilities.

    1. (A) wait
    2. (B) weigh
    3. (C) wear
    4. (D) wane

    正解:(B)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  26. 26The former mayor admitted his drinking problem and announced he would _____ from public life while seekingmedical treatment.

    1. (A) withdraw
    2. (B) release
    3. (C) conceal
    4. (D) decline

    正解:(A)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  27. 27This chemical is commonly used to make explosives to _____ rocks in mining industries.

    1. (A) blast
    2. (B) clasp
    3. (C) erupt
    4. (D) perch

    正解:(A)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  28. 28An organization was established to examine the relationship between _____ students and suicide to preventself-harm among the talented youngsters.

    1. (A) gifted
    2. (B) poetic
    3. (C) allergic
    4. (D) faithful

    正解:(A)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  29. 29Hospitals are on standby, ready to deal with _____ flown in from the crash site.

    1. (A) airliners
    2. (B) casualties
    3. (C) wreckages
    4. (D) fragments

    正解:(B)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  30. 30The new environmental policy will place a lot of _____ on recycling household waste.

    1. (A) emphasis
    2. (B) tension
    3. (C) emission
    4. (D) tendency

    正解:(A)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  31. How many times has your heart sunk after dropping your smartphone and worrying if you smashed the glass? There may be an answer to reduce that feeling. The glass 31 to make the screens on many of the world’s smartphones just got tougher. The company that makes the glass has just made a stronger 32 . It is called Gorilla Glass and has been used in smartphones for many years. The company has greatly improved the glass to make it more 33 to scratch, crack, or smash. The new product can 34 drops of up to two meters without any signs of damage. It is also two times more scratch- 35 than other glass. The glass was first used on products by a leading company.

    31依短文選出第 31 格最適合的答案

    1. (A) is used
    2. (B) has used
    3. (C) was using
    4. (D) used

    正解:(D)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  32. 32依短文選出第 32 格最適合的答案

    1. (A) version
    2. (B) extension
    3. (C) admission
    4. (D) caution

    正解:(A)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  33. 33依短文選出第 33 格最適合的答案

    1. (A) precious
    2. (B) difficult
    3. (C) efficient
    4. (D) instant

    正解:(B)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  34. 34依短文選出第 34 格最適合的答案

    1. (A) survive
    2. (B) destroy
    3. (C) support
    4. (D) collect

    正解:(A)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  35. 35依短文選出第 35 格最適合的答案

    1. (A) convenient
    2. (B) destructive
    3. (C) resistant
    4. (D) hesitant

    正解:(C)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  36. 36(本題題幹與選項都在圖上,請見下圖作答)

    110 年 四等考試 英文 第 36 題附圖

    正解:(C)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  37. 37(本題題幹與選項都在圖上,請見下圖作答)

    110 年 四等考試 英文 第 37 題附圖

    正解:(D)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  38. 38(本題題幹與選項都在圖上,請見下圖作答)

    110 年 四等考試 英文 第 38 題附圖

    正解:(B)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  39. 39(本題題幹與選項都在圖上,請見下圖作答)

    110 年 四等考試 英文 第 39 題附圖

    正解:(A)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  40. 40(本題題幹與選項都在圖上,請見下圖作答)

    110 年 四等考試 英文 第 40 題附圖

    正解:(B)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  41. 41(本題題幹與選項都在圖上,請見下圖作答)

    110 年 四等考試 英文 第 41 題附圖

    正解:(D)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  42. 42(本題題幹與選項都在圖上,請見下圖作答)

    110 年 四等考試 英文 第 42 題附圖

    正解:(C)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  43. 43(本題題幹與選項都在圖上,請見下圖作答)

    110 年 四等考試 英文 第 43 題附圖

    正解:(C)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  44. 44(本題題幹與選項都在圖上,請見下圖作答)

    110 年 四等考試 英文 第 44 題附圖

    正解:(C)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  45. 45(本題題幹與選項都在圖上,請見下圖作答)

    110 年 四等考試 英文 第 45 題附圖

    正解:(B)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  46. The marketing term “effective frequency” refers to the idea that a consumer has to see or hear an ad a number of times before its message hits home. Essentially, the more you say something, the more it sticks in-and possibly on- people’s heads. It doesn’t even have to be true-and that’s the problem. What advertisers call “effective frequency,” psychologists call the “illusory truth effect”: the more you hear something, the easier it is for your brain to process, which makes it feel true, regardless of its basis in fact. “Each time, it takes fewer resources to understand,” says Lisa Fazio, a psychology professor at Vanderbilt University. “That ease of processing gives it the weight of a gut feeling.” That feeling of truth allows misconceptions to sneak into our knowledge base, where they masquerade as facts. One example Fazio and her research team give is the belief that vitamin C can prevent colds, which many people have taken as a fact but is actually a misconception simply because it is long repeated. Even in the absence of endless repetition, we’re more likely to believe what we hear than to question it objectively, thanks to another psychological principle: confirmation bias. “In general, human beings, after hearing any claim, behave like naive scientists and tend to look for information that confirms the initial conjecture,” says Ajay Kalra, a marketing professor at Rice’s Jones Graduate School of Business. “In an interesting experiment, a group of consumers was told a leather jacket, Brand A, was very good. When they later examined several brands, they tended to spend more time looking at Brand A and evaluating it more highly than other brands.” The same principle applies to a coffee company’s claim that its coffee is the “richest” in the world. “Confirmation bias typically applies to situations where information is ambiguous and hard to refute,” he explains. “The more often you hear a message, the more the confirmatory bias likely comes into play.” It’s no wonder that many of us fall for false claims on social media, especially when we see them tweeted and retweeted again and again. How can we fight back? There are ways to lessen the influence of repeated claims. One of the best: don’t rely on a single source for information. Read stories from multiple news outlets and listen to a variety of opinions. Commit to staying open-minded, and consult with friends and colleagues whose perspectives differ. Take a second to consider how you know something is true. In this way, you can stymie the effects of repetition. It’s a great thing to do on social media: before you share something, take that second and pause. Otherwise, you risk becoming part of the echo chamber that keeps falsehoods circulating.

    46What is the purpose of the passage?

    1. (A) To entertain the readers.
    2. (B) To inform the readers.
    3. (C) To mislead the readers.
    4. (D) To criticize the readers.

    正解:(B)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  47. 47What is the author’s tone towards false claims on social media?

    1. (A) Cynical.
    2. (B) Fearful.
    3. (C) Playful.
    4. (D) Objective.

    正解:(D)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  48. 48Which of the following terms is NOT introduced in the passage?

    1. (A) Absolute threshold.
    2. (B) Confirmation bias.
    3. (C) Effective frequency.
    4. (D) Illusory truth effect.

    正解:(A)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  49. 49Which of the following words is closest in meaning to the word “masquerade” in the second paragraph?

    1. (A) To reveal.
    2. (B) To disguise.
    3. (C) To oppose.
    4. (D) To research.

    正解:(B)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

  50. 50What does the underlined “they” in the passage refer to?

    1. (A) Researchers.
    2. (B) Human beings.
    3. (C) Naive scientists.
    4. (D) Consumers.

    正解:(D)

    本題附有逐題詳解,線上作答後即可看到。

▶ 線上作答這一卷

警察特考 英文 其他年度

題目與標準答案來源:考選部考畢試題查詢平臺(政府資訊公開資料)。最後更新:。